Opatija – Matulji, obiteljska kuća na prodaju. Smještena na površini parcele od 2125m2 s bazenom. Na parceli je smještena glavna kuća s tri spavaće sobe i otvorenim dnevnim boravkom povezanim sa kuhinjom. Imanje također sadržava tri apartmana za iznajmljivanje. Šire informacije molimo pogledajte ovdje.

Glavna kuća izgrađena je oko 1970. godine i u proteklih 10 godina kompletno je renovirana. U ljeto 2013. godine obnovljene su fasade na nekretninama i prozori (dvostruko ostakljeni), a drvena vrata reparirana i lakirana. Električne instalacije i vodovodne cijevi su ugrađeni po današnjim tehnikama i s današnjim prihvatljivim materijalima. Tijekom renoviranja i  rekonstrukcije sadašnji vlasnik (njemački obrtnik) stavljao je naglasak na detalje i koristio je najkvalitetnije materijale.

Vrlo interesantna glavna kuća sastoji se od kata i prizemlja, te može biti preuređena u dvije zasebne etaže (stana) bez ikakvih problema odnosno raspored unutarnjeg prostora to omogućava ili može biti vraćena u prvobitno stanje. Svaka etaža ima zasebna električna brojila i svoje osiguraće.

Na gornjem katu nalaze se spavača soba sa balkonom koji gleda na prekrasan vrt, dječja soba, prostrana kupaonica sa kadom i otvorena soba koja je bila spavača soba sa “walk in” ormarom koja služi za prostrani radni prostor, ali ju je moguće ponovno pretvoriti u spavaću sobu vračanjem zida. Gornji kat ima zaseban ulaz u čijem se hodniku trenutno nalazi mini ured, te je u hodniku smješten kamin na drva.

Prizemlje je potpuno otvoreno u tipu američkog stil. Kompletan prostor dnevnog boravka i kuhinje odiše mediteranskim stilom, a dojam se nastavlja izlaskom na terasu i u vrt. Pod je obložen parketom od mahagonija, koji je uziman i kao detalj za izradu kamina (korištene pune grede mahagonija), šanka/bara i drugih detalja, a za podizanje istih koristio se kvalitetni i daleko poznati Benkovački kamen.

Jedan od posebnijih detalja je bar smješten u prizemlju kuće, koji otkriva majstorstvo u “hand made” izgradnji, dizajnu i pažnji od strane obrtnika prilikom stvaranja, te u njegovom radu sa masivnim drvom što otkriva vizualnost kamina.  Pregledom galerije ili nekretnine ubrzo ćete shvatiti, da nije upitno da se radi o kvalitetno sagrađenoj obiteljskoj kući, kojoj nisu zapravo potrebne nikakve preinake, adaptacije, osim eventualno osobnog ukusa u odabiru boja zidova unutar interijera. Tople boje i elegantan dekor zaista stvaraju dašak mediterana na koji će malo tko moći ostati ravnodušan. Kroz prostrani dnevni boravak ulazi se u kuhinju koja je odvojena voltom približne širine 1.5 m, te u doljnju kupaonicu za goste koja je osvjetljena i također ima kadu.

Kuća ima razvedeno centralno grijanje na lož ulje, ali i mogućnost prenamjene za grijanje ukapljenim plinom. Također već navedene kamine na drva u prizemlju i na katu, te instalirane klima uređaje za grijanje i hlađenje. U prizemlju je razveden sustav kućnog kina, ima kabelsku tv i satelitski sustav Humax, te telefon sa “high speed” internetom. Kuća je osigurana alarmnim sustavom.

Ova moderna kuća smještena je u mirnom i zelenilom okruženom području na površini od 2125 m2. Okružena je velikom terasom koja gleda na mediteranski vrt. Na zemljištu se nalaze stari hrastovi, javori, masline, ali i preko 17 različitih stabala i grmova koji donose voćne plodove tijekom sezone. No, ne smijemo izostaviti i nekoliko palmi, te preko 10 vrsta ruža i mediteranskih grmova i živica od ružmarina, lavande, lovora i napomenuti da vrt nikada nije trpio tretiranja fungicidima i herbicidima.

Posebnost vlasniku i mjesto za dnevne odmore, večere i okupljanja tijekom ljetnih večeri je prostrana terasa na koju se izlazi iz dnevnog boravka, te koja je smještena na južnoj strani i koju tijekom čitavog dana obasjava sunce, a nalazi se neposredno uz kuhinju sa blagavaonicom. Nedaljeko od terase smješten je roštilj koji je ručno zidan iz cijelog kamena, te je u njemu ugrađen i ražanj. Idealno mjesto za opuštanje sa prijateljima. Okoliš mu je popločen bračkim kamenom, te su instalirane vrtne lampe koje se pale i gase iz dnevnog boravka.
Na parceli se nalazi i ovalni bazen dimenzija 11 m x 5,5 m, koji se vrlo brzo može vratiti u funkciju. Također postoji i šterna koja skuplja kišnicu kojom se može tijekom ljetnih mjeseci zaljevati vrt, iako je po čitavoj parceli razvedena voda te postoje strateški raspoređene špine radi potrebe vrta i snabdjevanja vodom.

Apartman 1
Apartman 1 je do prije dvije godine služio kao uredske prostorije i skladiše, da bi se nakon toga adaptirao u prostor za stanovanje. Sadašnji raspored je uređen funkcionalno. Otvorena dnevna sa kuhinjom, te odvojena spavaća soba. Kupaonica je namještena sa tuš kadom i ima perilicu rublja. Osvjetljena je prozorom. Grijanje i hlađenje je na klimu, te ima svoje zasebno brojilo potrošnje električne energije. Čiščenje i održavanje vrši profesionalna čistačica. Orijentacija jug.

Apartman 2
Apartman dva nalazi se ispod apartmana 1 i ima vlastiti vrt okružen zelenilom i mogučnošću za roštiljanje i nesmetano uživanje na suncu. Raspored prostorija nešto je drugačiji od apartmana jedan, ali također ima prostrani dnevni boravak s kuhinjom, te izdvojenu spavaću sobu i kupaonu sa kadom i osvjetljenu prozorom. Grijanje i hlađenje je također na klima uređaj i ima svoje zasebno brojilo potrošnje električne energije. Pripadajući vrt je ograđen, te je pogodan za držanje ljubimca. Čišćenje i održavanje vrši profesionalna čistačica. Orijentacija jug. Kompletnu okućnicu i zelene površine održava vrtlar.

Apartman 3
Apartman 3 je izdvojen i nalazi se u najnižem nivou vrta ispod bazena. Sadrži dnevni boravak sa apartmanskom kuhinjom i galerijom za spavanjem. Kupaonica ima tuš i nema prozor. Prostor je osvjetljen prozorima na tri strane i prevladava drvena izvedba uređenja interijera. Izvana je natkrivena terasa s koje se pruža pogled na veliki vrt sa različitim stablima voća i ukrasnog bilja, koji toj oazi mira i čine svojevrstan hlad od ljetnih vrućina. Grijanje i hlađenje je na klima uređaj i ima svoje zasebno brojilo potrošnje električne energije. Čišćenje i održavanje vrši profesionalna čistačica. Apartman većinu dana osunčan. Kompletnu okućnicu i zelene površine održava vrtlar.

Više fotografija, uvida u dokumentaciju i pozicija imanja nalazi se u glavnom meniu.

Prema izvješću o procjeni imanja od 22.07. 2003. godine izrađenom od Inspektorata nadležnog za procjene vrijednost nekretnine, vrijednost nekretnine iznosila je oko 385,390.13 € i pregled je dostupan u dokumentaciji.
Također je vršena Revizija od strane revizora sa certifikatom 03.08.2004. godine nakon novih zahvata na nekretnini od strane vlasnika, te je procjena utvrđena na ovom imanju na vrijednost oko 3,380,000.00 kuna odnosno 450.500,00 €.

Nova procjena vještaka od 31. listopada 2016. godine rezultiralo u tržišnom vrijednosti od 3.250.000,00 kuna – što je oko 432.872,00 eura.

Nekretnina je ponuđena s početnom cijenom od 288.000,00 €.

Molimo vas kontaktirajte nas putem kontakt obrasca ili nazovite jednu od navedenih agencija koje smo angažirali pri posrednišvu za prodaju.